- 등록일 2013.08.08
- 조회수 21,608
- 학회 관련 심포지엄을 아래와 같이 안내하오니 관심 있는 회원분들의 많은 참여 바랍니다.
안녕하세요? 한국영양학회 사무국입니다.
본 학회에서는 (재)천안웰빙식품엑스포조직위원회와 공동으로 “건강 장수를 위한 식품과 유전”에 대한 국제심포지엄 (2013. 9. 6.)을 개최합니다.
2013 The International Symposium:
“Foods and Genetics to Promote a Healthy and Long
Life”
“건강 장수를 위한 식품과 유전”
* 일시: 2013년 9월 6일(금), 10:00-17:00
* 장소: 천안박물관 공연장 (1층 강당)http://www.cheonan.go.kr/EgovPageLink.do?link=/museum/sub/sub02/sub_02)
* 주최: (사)한국영양학회, (재)천안웰빙식품엑스포조직위원회
* 사전등록 마감일: 2013년 8월 30일 (선착순 마감)
* 사전등록 방법: 아래 학회 학술행사 사이트에서 온라인 등록(http://knsevent.kinsoft.kr/event/event_view.php?event=17)
10:00 - 10:30 |
Registration Chair: Yuri Kim (Ewha Womans Univ.) |
10:30 - 10:35 |
Opening address (Jung Han Yoon Park, President of the Korean Nutrition Society) |
10:35 - 10:40 |
Welcome address (Mooyong Seong, Mayor of Cheonan City) |
10:40 - 10:45 |
Congratulatory address (Sook-He Kim, Chairman of Cheonan Expo Organizing Committee) |
Session1: Chair: Youn-Ok Cho (Duksung Women’s Univ.) | |
10:45 - 11:20 |
Plenary 1: Functional foods and health (John Milner, USDA, USA) |
11:20 - 11:50 |
Plenary 2: Health beneficial effects of some phytochemicals: Nutrigenomics perspectives (Young-Joon Surh, Seoul National Univ., Korea) |
11:50 - 12:20 |
Plenary 3: Natural compounds asmodulators of epigenetic events (Marc Diederich, Seoul National Univ., Korea ) |
12:20 - 13:30 |
Lunch |
Session2: Functional Food and Longevity Chair: Sunmin Park (Hoseo Univ.) | |
13:30 - 14:00 |
Lecture 1: Food for longevity: multi-omics approaches (Hisanori Kato, Univ. Tokyo, Japan) |
14:00 - 14:30 |
Lecture 2: Brain health and traditional Chinese herbal medicine: Gastrodiae Rhizoma (天麻) (Lee-Yan Sheen, National Taiwan Univ., Taiwan) |
14:30 - 15:00 |
Lecture 3 : Personalized foods based on systems biology (Dae-Young Kwon, Korean Food Institute, Korea) |
15:00 - 15:30 |
Coffee Break |
Session 3: Nutrition, Diet and Longevity Chair: Hye-Young Kim (Yongin Univ.) | |
15:30 - 16:00 |
Lecture 1: Korean food and longevity (Hae-Kyung Chung, Hoseo Univ., Korea) |
16:00 - 16:30 |
Lecture 2: Impact of vitamin D and calcium insufficiencies on bone health in Korea (Kyung-jinYeum, Konkuk Univ., Korea) |
16:30 - 17:00 |
Lecture 3: Issues in Korean Dietary Reference Intakes (KDRIs) (Hyojee Jung, Seoul National Univ., Korea) |
2013 천안국제웰빙식품엑스포 관람 안내 사이트
(엑스포 기간 2013. 8. 30.~ 9. 15.)http://www.cheonanexpo.or.kr/2013/index.php
사단법인 한국영양학회(The Korean Nutrition Society)
E-mail: kns96@chol.com
Http://www.kns.or.kr